SIRENIA (NO)

symphonic gothic-metal

Met de Noorse gothic-metal band Sirenia heeft het Brainstorm Festival opnieuw een geweldige headliner in huis. In Nederland hebben de Noren door de jaren heen een trouwe aanhang opgebouwd, en op het Brainstorm Festival zullen ze ongetwijfeld nog meer zieltjes winnen. Niet voor niets is Sirenia een topper binnen hun genre.

Dat bewijst ook het nieuwe album ‘Arcane Astral Aeons’ dat eerder dit jaar met een uitgebreide tour door Europa aan hun fans werd voorgesteld. Op het Brainstorm Festival doet de band dat feest nog eens dunnetjes over. Maar het wordt geen herhaling van zetten, want als headliner van het festival mogen we van Sirenia een extra spectaculaire show verwachten.

Sirenia werd in 2001 opgericht, nadat bandleider Morten Veland vertrok bij Tristania. Na enkele geweldige albums tekende de band in 2006 bij Nuclear Blast, waarna de reputatie van Sirenia een vlucht nam. In 2015 maakte Sirenia de overstap naar Napalm Records, waar ook ‘Arcane Astral Aeons’ verscheen. Al die tijd is de band van waarde geweest en we zijn bijzonder trots om Sirenia als headliner in huis te hebben!

CELLAR DARLING (CH)

progressive folk-rock

Lang, lang geleden zou Eluveitie de eerste editie van het Brainstorm Festival headlinen. Wegens ziekte moest de band destijds afzeggen en in de jaren daarna kwam het simpelweg niet meer tot een match. Toen drie leden van Eluveitie in 2016 de Zwitserse folk-metal band verlieten om verder te gaan als Cellar Darling besloten we onze pijlen daarop te zetten. Met succes!

Met Cellar Darling hebben we een supergave band in huis gehaald, die alweer twee albums op hun naam hebben staan. Het eerder dit jaar verschenen ‘The Spell’ wordt lovend ontvangen en niets lijkt Cellar Darling nog in de weg te staan om uit te groeien tot een absolute topper. Zowel in hun muziek als in de show zijn alle ingrediënten daarvoor aanwezig.

Sterk punt is uiteraard de betoverende zang van Anna Murphy, die iedereen nog wel kent van de vele hits van Eluveitie. Bij Cellar Darling draait het volledig om haar, zonder gitarist Ivo Henzi en drummer Merlin Sutter (beide ex-Eluveitie) tekort te willen doen. Wees gewaarschuwd: bij deze progressieve folk-rock band gaat het dak er écht van af!

WAR OF AGES (USA)

melodic metalcore

Voor trouwe bezoekers van het Brainstorm Festival zal War Of Ages geen onbekende naam zijn. De band stond immers twee keer eerder bij ons op de planken. Met succes! Omdat de Amerikanen dit najaar opnieuw door Europa touren was dat een mooi moment om bij aan te haken. Dus komt War Of Ages voor een derde keer terug naar het Brainstorm Festival!

Wees gerust, dat gaat écht niet vervelen. De band weet op voortreffelijke wijze melodieuze metal en metalcore met elkaar te verweven en maakt van iedere show een feest. Daarbij kan War Of Ages putten uit hun lange carrière. Reeds in 2005 verscheen hun eerste album, waarna de band een deal tekende bij Facedown Records. Onder dat label bouwde de band het succes verder uit.

Momenteel werkt de band aan een opvolger voor het in 2017 verschenen ‘Alpha’. Dat zal een extra reden voor de fans zijn om deze show op het Brainstorm Festival mee te pikken. En mocht je de band de twee eerdere keren onverhoopt hebben gemist, grijp dan deze herkansing aan. Je krijgt geen spijt!

IN MOURNING (SE)

melodic death-metal

De heren van In Mourning doen de harten op het Brainstorm Festival sneller kloppen. Hun optreden bij ons in 2012 maakte grote indruk. De Zweedse band heeft daarna niet stilgezeten en timmerde gestaag aan de weg. Dit jaar verschijnt er een nieuw album, en met een beetje geluk is de cd voor het eerst verkrijgbaar op het Brainstorm Festival!

Verwacht een vernieuwde show met oude hits en nieuwe nummers. Uiteraard gaan de haren los bij de opzwepende stukken en is het genieten wanneer melancholie de overhand heeft. In Mourning is terug en dat zullen we weten!

HYPERSONIC (ITA)

symphonic power-metal

Helemaal onbekend is Hypersonic in Nederland niet. Deze sympathieke Italiaanse band was eerder in ons land te bewonderen. Op het Brainstorm Festival stellen we de band voor aan een breder, deels nieuw publiek. Bovendien komt de band over met een nieuwe zangeres. Zodoende belooft deze show een hernieuwde kennismaking met Hypersonic te worden.

Met hun album ‘Existentia’ werd Hypersonic in 2016 opgemerkt in het buitenland en kreeg de band de kans om diverse internationale shows te spelen. Middels het Brainstorm Festival hopen de Italianen zich verder in de kijker te spelen. Bovendien is er nieuw materiaal op komst. Want het verhaal is nog niet klaar!