banner

GIGANT APELDOORN | 1 / 2 NOVEMBER 2024 | ­Facebook | Instagram | youtube  

Extol en Xandria als eerste bands bevestigd!

Extol is vastgelegd als headliner van het Brainstorm Festival, dat op vrijdag 3 en zaterdag 4 november 2023 wordt gehouden in Podium Gigant in Apeldoorn. Een unieke reünieshow, aangezien de Noorse band al jarenlang niet meer actief is. Ook de Duitse symphonic metalband Xandria is dit jaar van de partij. De band leverde onlangs het geweldige album ‘The Wonders Still Awaiting’ af.

De komst van Extol voelt als een droom. Eind jaren ’90 schoot de band uit de startblokken en was hard op weg om uit te groeien tot een van de grootste metalbands in Europa. Van death-metal naar thrash-metal naar progressive metal: Extol deed het allemaal, en altijd goed. Voor de vele fans is deze exclusieve show dus een geweldige kans om hun muzikale helden nog eens live aan het werk te zien.

De terugkeer van Xandria is door ons ook met gejuich ontvangen. De band stond in 2017 op het Brainstorm Festival, kort na een breuk binnen de band. In de daaropvolgende jaren werd het stil, maar met zangeres Ambre Vourvahis als nieuwe aanwinst achter de microfoon lacht de toekomst Xandria weer tegemoet. Dit belooft een geweldige, bombastische symphonic metalshow te worden.

De 16de editie van het Brainstorm Festival wordt – uiteraard – gehouden in Podium Gigant in Apeldoorn (NL). Naast concerten op de mainstage is er een theaterzaal voor unplugged shows en interviews. Het festival biedt verder een expositie, een bier-proeverij en een kleine cd-markt aan, voor de ultieme festivalbeleving. Er zijn dag- en weekendtickets beschikbaar. Ben je nog geen 18, dan kun je met een stevige korting het festival bezoeken.

Extol