banner

GIGANT APELDOORN | 1 / 2 NOVEMBER 2024 | ­Facebook | Instagram | youtube  

Nieuwste bands: Temperance (ITA), Hamradun (FO) en Lyrre (PL)

Met het vastleggen van Temperance (ITA) en Lyrre (PL) is de line-up van de mainstage van het Brainstorm Festival rond. Ook Hamradun (FO) is vastgelegd, maar die band verzorgt een bijzondere show in de theaterzaal.

De komst van Temperance kon op geen mooier moment komen. Twee jaar terug maakte de Italianen veel indruk op het Brainstorm Festival. Sindsdien heeft de band uitgebreid getourd en een grote fanschare opgebouwd. Die wordt nu bediend met een nieuw album, dat vlak voor ons festival verschijnt. Ook brengt Temperance de nieuwe zangeres Kristin Starkey mee. Dit belooft een topshow te worden!

Aan het programma in de theaterzaal is Hamradun toegevoegd. De band is opgericht door een ex-lid van Hamferd, en afkomstig van de Faeröer Eilanden. Hamradun speelt toegankelijke rock, voorzien van een vleugje doom en wat folk-invloeden. Dat doet de band met succes, want ze zijn inmiddels overal in Europa te zien.

Tot slot is de Poolse band Lyrre bevestigd, rond zangeres en hurdy-gurdy speler Michalina Malisz die we nog kennen van Eluveitie. De band was eerder dit jaar te zien tijdens MetalYard in Arnhem, en keert dus in november terug naar ons land voor een show op het Brainstorm Festival 

Als hoofd-act voor dit jaar is Extol (progressive death-metal) vastgelegd. Op de vrijdagavond sluit Xandria(symphonic metal) af. Verder zijn aanwezig: Serenity (power-metal), In Vain (progressive death-metal), Fellowship(power-metal), Confessions Of A Traitor (metalcore), Leonov (post-rock/metal), Angelic Forces (80’s hardrock) en Neverus(progressive death-metal). 

De 16de editie van het Brainstorm Festival wordt op vrijdag 3 en zaterdag 4 november gehouden in Podium Gigant in Apeldoorn. Naast concerten op de mainstage is er een theaterzaal voor (unplugged) shows en interviews. Het festival biedt verder een expositie, een bier-proeverij en een kleine cd-markt aan, voor de ultieme festivalbeleving.

Tickets kun je hier bestellen!

Temperance Hamradun Lyrre