ERIC CLAYTON AND THE NINE (USA/NL)

melodic gothic-rock

Eigenlijk behoeft Eric Clayton geen introductie meer. Wie kent zijn werk als zanger van de gothic cult-band Saviour Machine niet? En wie is niet bekend met zijn gastrol bij Ayreon? En wie kent zijn voorliefde voor David Bowie niet? Het is allemaal geschiedenis, maar daar stopt het verhaal niet. Eric Clayton is terug met een nieuw album, opgenomen met zijn nieuwe band Eric Clayton and the Nine. 

Op deze bijzondere editie van het Brainstorm Festival presenteert Eric Clayton zijn nieuwe werk aan het Nederlandse publiek. Het belooft met slechts 42 stoelen een intieme show te worden, zoals we dat eigenlijk juist graag zien bij deze charismatische Amerikaanse zanger. Wij zijn er dan ook trots op om als Brainstorm Festival mee te schrijven aan een nieuw hoofdstuk in de toch al indrukwekkende carrière van Eric Clayton!

SCARLET STORIES (NL)

progressive metal

Het ene moment fragiel en rustig, het andere intens, sterk en rauw: dat is Scarlet Stories. De Nederlandse progressieve metalband verraste in 2019 met het sterke debuut-album ‘Necrologies’, dat door NRC ‘een sfeervol prachtdebuut’ werd genoemd. Niet verwonderlijk met producer Joost van den Broek (Vuur, Navarone, Kovacs) als helpende hand. Ook won de band met hun album de iO Pages Prog Award 2019. Maar weinig bands kennen zo’n vliegende start.

Het succes van Scarlet Stories is het Brainstorm Festival niet onopgemerkt gebleven. Jaarlijks geven we enkele Nederlandse bands de kans om zich aan ons publiek te presenteren. Hoewel dit jaar van een gewoon festival geen sprake is, blijven we de Nederlandse scene steunen. Dus zijn we bijzonder blij met de komst van Scarlet Stories!