Power Quest, Angel Nation en Despicable Heroes naar Brainstorm Festival

De programmering van de 11e editie van het Brainstorm Festival krijgt gestaag vorm. Power Quest (UK), Angel Nation (UK) en Despicable Heroes (NL) zijn toegevoegd aan de line-up van het evenement dat op vrijdag 9 en zaterdag 10 november 2018 plaatsvindt in Gigant, Apeldoorn. De headliner van het festival volgt nog, evenals tal van andere bands.

Met Power Quest haalt het Brainstorm Festival het ‘broertje’ van DragonForce in huis. De Engelse band is immers opgericht door Steve Williams, die in de beginjaren bij DragonForce actief was. Ook Power Quest weet hoe je aanstekelijke power-metal moet spelen. Sinds hun come-back in 2016 gaat het de band voor de wind, getuige ook het sterke album ‘Sixth Dimension’.

Angel Nation heeft niemand minder dan Elina Siirala achter de microfoon staan. Deze Finse zangeres kennen we tegenwoordig ook van Leaves’ Eyes, maar Angel Nation is haar eerste liefde. Net als Power Quest heeft ook Angel Nation een nieuw album uitgebracht via Innerwound Recordings, en de hitsingle ‘Burn The Witch’ stuwt de gothic-metal band naar steeds grotere hoogte.

Wat valt er nog over Despicable Heroes te zeggen? Na het winnen van de Metal Battle eerder dit jaar is de band een graag geziene gast op vele festivals. De band stond al eerder op het Brainstorm Festival en daar voegen we nu een nieuw hoofdstuk aan toe. Despicable Heroes opereert op de grens van metalcore en death-metal, dus het dak gaat er vanaf.

Eerder maakte het Brainstorm Festival de komst van Pyramaze (DK/USA), Signum Regis (SK), Leonov (NO) en Opus Irae (DE) bekend. De early bird actie is voorbij, maar reguliere tickets (weekendcombi en dagkaarten) zijn vanaf heden te verkrijgen via:

De 11e editie van het Brainstorm Festival vindt op vrijdag 9 en zaterdag 10 november plaats in poppodium Gigant in Apeldoorn. Naast de mainstage maakt het festival gebruik van de theaterzaal voor bijzondere optredens, interviews en debat. Ook zijn een expositie, een bierproeverij en een kleine metalmarkt aanwezig.