Italiaanse succesband exclusief in Nederland

Het Brainstorm Festival heeft er twee mooie aanwinsten bij. Zowel de Italiaanse power-metal band Kalidia als de Poolse gothic-wave band Metus zijn voor het eerst in Nederland te zien. Kalidia op de mainstage, Metus in de theaterzaal.

Niemand lijkt Kalidia nog te kunnen stoppen. De Italiaanse band is aan een ware opmars in Europa bezig met shows in Duitsland, Engeland, Zwitserland en uiteraard Italië. Brainstorm Festival heeft de eer om de band als eerste in Nederland een podium te bieden. Reken maar dat de band rond zangeres Nicoletta Rosellini gaat verrassen met moderne, aanstekelijke power-metal.

Minstens zo bijzonder is de komst van Metus, de Poolse band die al vele jaren albums aflevert maar weinig live is te zien. De band stond niet eerder in Nederland op de planken. Metus geeft een optreden in de theaterzaal van het Brainstorm Festival. Oftewel, een omgeving die past bij de melancholische gothic, doom en wave van de band. Dit belooft een niet te missen show te worden.

De line-up voor het Brainstorm Festival is op één keiharde band na helemaal rond. Hier de indeling per dag:

Vrijdag 8 november: Cellar Darling (CH), War Of Ages (USA), Blackbriar (NL), Hypersonic (ITA), plus één!

Zaterdag 9 november: Sirenia (NO), Darkwater (S), In Mourning (S), Drottnar (NO), Charles-Henri Maulini (FR), Kalidia (ITA), Metus (PL), Askara (CH), Monograf (NO).

De 12e editie van het Brainstorm Festival wordt op vrijdag 8 en zaterdag 9 november 2019 gehouden in Gigant in Apeldoorn. Combi-, jeugd- en dagtickets zijn verkrijgbaar via Gigant (iDeal) of de Brainstorm webshop (creditcard/paypal).

VIP-tickets komen op een later moment beschikbaar en het zal mogelijk zijn om je ticket op dat moment aan te passen.